středa 7. prosince 2022

POSLEDNÍ ÚKOL PRO GWENDY

 





Poslední úkol pro Gwendy


Stephen King
Richard Chizmar



Původní název:  Gwendy's Final Task
Počet stran:        408
Nakladatelství:   Beta
Vazba:                 vázaná s přebalem


Anotace:


Když bylo Gwendy Petersonové dvanáct let, dal jí cizinec jménem Richard Farris do úschovy tajemnou skříňku. Nabízela pamlsky a staré mince, ale byla také nebezpečná. Stisknutí kteréhokoliv ze sedmi barevných tlačítek přinášelo smrt a zkázu.
O několik let později skříňka znovu vstoupila do jejího života. Jako úspěšná spisovatelka a vycházející politická hvězda byla Gwendy opět nucena vypořádat se s pokušením, které představovala – úžasný pocit pohody vyvážený děsivě temným nutkáním vyvolat katastrofu.
Ve třetí, závěrečné knize bojuje Gwendy Petersonová, nyní senátorka Spojených států, s ranými příznaky Alzheimerovy choroby, které se snaží tajit. Ale čeká ji mnohem náročnější úkol, tajná mise, aby zachránila svět.



Recenze:


Asi začnu od konce, … S posledním úkolem pro Gwendy uzavíráme celou trilogii úžasného příběhu, který začal s malou holkou a zvláštní skříňkou. Možná, že zakončení ne pro každého bude až takovým překvapením. Jistě u mnoha čtenářů bude předvídatelný. Ovšem, dle mého názoru ta předvídatelnost vůbec neubrala na intenzitě zážitku. Vítejte na emoční jízdě!

Čtenáři, kteří mají Kinga načteného určitě nebyli ani nijak zvlášť překvapeni, že velkou částí se do příběhu motá politika. Ti co na to nejsou zvyklí, bych jen chtěla ujistit ať čtou dál, není se čeho obávat a brzy politika půjde do ústraní.

Ono chtě nechtě, bylo potřeba knihu jakoby rozdělit do dvou částí (Naštěstí je to perfektně zpracované), abychom viděli celkový obraz. Abychom pochopili, proč je Gwendy tam, kde je a kam se chystá. I když už od začátku budeme tušit, že vše souvisí s kouzelnou skříňkou, … A v této druhé časti to je pak takový mazec. Dostanete vše, co od těchto autorů můžete žádat. Perfektní kombinaci hororu a sci-fi. Ach jak ráda bych přesně věděla, co jsou Stephenova slova a která jsou Richarda.

Když se vám do rukou dostane tato knižní kráska, budete mít v knihovně nejen příběh o Gwendy, ale knihu, kde se zase mezi řádky skrývají odkazy na Kingovská díla. A tentokrát není třeba obav, že tu narážku přehlédnete. Tím, že jich tam není zrovna málo, určitě na nějakou z nich narazíte. Pro mě je srdcovou záležitostí Temná věž, tudíž mé srdce tu zaplesalo.

Tento třetí díl je určitě tím nejlepším (Vím, že někdo bude nesouhlasit a řekne, nene, prní díl byl lepší) ale pro mě je třetí ten top. Možná to je i díky všem těm emocím, co ve vás vyvolá vážnější téma, do kterého se tu páni spisovatelé pustili.

Nesmím zapomenout zmínit, jak krásně zpracovaná kniha je. Poslední dobou si nějak víc užívám knihy s ilustracemi a tady se mi jich dostalo a jsou opravdu povedené.



4⭐   z   5 ⭐







Knihu můžete koupit se slevou přímo na stránkách nakladatelství Beta:

Poslední úkol pro Gwendy


Nebo jako komplet s ostatními díly za zvýhodněnou cenu:

Balíček Gwendy



Za zaslání recenzního výtisku děkuji Nakladatelství Beta.



Lucie Schánělová



 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Prokleté královny

    Prokleté královny Catherine Doyle a Katherine Webber      Původní název:  Cursed Crowns  Počet stran:         560 Žánr:                ...