úterý 23. srpna 2022

Uchvatitelé říší

 







Uchvatitelé říší

Victoria Aveyardová



Původní název: Realm Breaker
Počet stran:       440
Žánr:                  fantasy
Nakladatelství:  COOBOO
Vazba:                vázaná s pap. potahem a lam. přebalem


Anotace:


Zachraň svět, nebo ho znič. Epická fantasy od autorky bestselleru Rudá královna. 
Allwardem se šíří podivná temnota. Cítí to dokonce i Corayne an-Amaratová, která žije až v zapadlém městečku na pobřeží. A brzy objeví pravdu: je posledním žijícím potomkem prastarého rodu a jedinou nadějí na záchranu světa. Ale nebude na to sama. I když tma houstne, hodlá se ke Corayne připojit banda nepravděpodobných hrdinů. Společně se postaví krutému nepříteli – a utkají se s armádou, kterou si nikdo neuměl představit ani v těch nejhorších snech.


Recenze:

Jedno se autorce musí nechat, Victoria Aveyard píše velice čtivě, o tom zkrátka není sporu. Slova postupně vykreslují poutavý příběh plný akce a díky tomu vám stránky lehce plynou pod rukama.

Určitě se tu může stát, že čtecí rozjezd bude krapet pomalejší, protože se na vás nahrne opravdu spousta nových informací. A to od postav, až po různá města v novém světě. Já se většinou řídím pravidlem, že méně je více. Ale v této knize i to „více“ moc dobře fungovalo. Takže pokud s tím bude mít někdo nějaký problém, určitě vydržte, protože to opravdu stojí za to.

Možná právě díky tomu, že je tu toho všeho tolik, mám pocit, že si tu každý najde to svoje.

Má čtenářská duše milující popisy, se tu tetelila blahem. A jsem opravdu ráda, že autorka svět takhle krásně vystavěla, věřím že i ostatní čtenáře příběh díky tomu naprosto vtáhne a pohltí.

K postavám bych ráda řekla, že je to tedy moc pěkná partička. Ne vážně, přesto, že je tu postav více a až skoro hůř se odhaduje, kdo je vlastně hlavní postavou, tak jako celek jsou naprosto perfektní. Jak tak nad nimi přemýšlím, dost jsem si je všechny oblíbila, přesto, že každého úplně jiným způsobem. Rozhodně si s nimi užijete, to vám mohu slíbit.

Občas mám trochu problémy s konci, ale tady to bylo, skoro až kruté, že zrovna toto byl konec. Ale nevadí, naopak to dodalo šmrnc. A já nepochybuji o tom, že se každý po dočtení bude těšit na další díl.

Ráda bych ještě vypíchla jednu vizuální část této knihy a tou je nesporně mapa. Bohové, když jsem knihu otevřela a viděla tu barevnou mapu, … ach to je taková nádhera.

A kdybych měla nějakým způsobem říct, zda je lepší Rudá královna či Uchvatitelé říší, pak jsem pro Uchvatitelé říší. A to z jednoho prostého důvodu, je to mnohem propracovanější a hutnější fantasy, přesto, že s velice maličkou špetkou romantiky.













Hodně jsem přemýšlela, zda dám 4 nebo 4,5 hvězdičky. Ale jelikož jsem Rudou královnu kdysi hodnotila 4 hvězdami, dávám Uchvatitelům 4,5.

4,5⭐   z   5 ⭐



Knihu můžete koupit na stránkách ALBATROS MEDIA aktuálně s 20% slevou: 

Uchvatitelé říší



Za zaslání recenzního výtisku děkuji ALBATROS MEDIA

¨


Lucie Schánělová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prokleté královny

    Prokleté královny Catherine Doyle a Katherine Webber      Původní název:  Cursed Crowns  Počet stran:         560 Žánr:                ...