čtvrtek 18. srpna 2022

Rytíř

 





Rytíř

Devney Perry



Původní název:  Clifton Forge
Počet stran:       352
Žánr:                  román   
Nakladatelství:  Beta
Vazba:                vázaná bez přebalu


Anotace:


Druhý díl temné romantické série Clifton Forge

Genevieve Daylee nečekala, že bude v den svých sedmadvacátých narozenin stát před soudcem. Ale v poslední době se toho stalo tolik neočekávaného, že to čekat mohla. Její matka, žena, kterou vždy obdivovala a zbožňovala, je pryč a zůstaly po ní tajemství a lži. Nevlastní bratr ji nenávidí a otec, s nímž se poprvé setkala až u matčina hrobu, je stejně cizí jako Isaiah Reynolds, který teď stojí před soudcem vedle ní. Isaiah je její zachránce. Ačkoli spíš než princ na bílém koni je to rozervaný rytíř v pomačkané zbroji. Ví o něm jen to, že pracuje jako automechanik, ale ode dneška s ním bude sdílet život. Právě se totiž stal jejím manželem.



Recenze:

Přesto, že já tej romantice poslední dobou moc nedám, celkem jsem se těšila na druhý díl série Clifton Forge. Byla jsem i dosti zvědavá na další díl, protože ten první skončil otevřeně a spousta věcí tam byla nedořešena. Díky autorce, dočkala jsem se odpovědí, na které jsem čekala.

Musím říct, že série hned s prvním dílem nasadila vysokou laťku a Rytíř měl trochu problém, na ni dosáhnout. Trošku jako by se vytratila dynamika a celková jiskra. Tady je nepřítelem, že má čtenář tendenci porovnávat oba díly. Kdybych předtím nečetla Krále, asi by se mi rytíř líbil i více. Proto se pokusím na něho tak nahlížet i při hodnocení.

Na druhou stranu jsem si ale pomalejší tempo celkem i užívala. Nyní tato romantika dostála mého hesla, že romantické knihy jsou fajn oddechovky, kterými prokládáme něco „těžšího“. I detektivní zápletka byla však pomalejší, takže na to doporučuji se připravit. Však není kam spěchat, ne? 😊

Abych taky něco řekla k postavám, jsou tu také, které vás chytnou za srdce a to obzvláště na konci. Taky tu narazíte na novou hlavní dvojici, které budete fandit a užívat si jejich delší „předehru“. To, jak se jejich vztah vyvíjel mě strašlivě bavilo.

Rozhodně ale stále platí, že se to perfektně čte a těžko se to odkládá. Příběh sám o sobě je zase moc dobrý, to se mu nedá odepřít. Je to moc fajn doplňkový díl a vy se pořád budete těšit na ten třetí. To mohu zaručit.

A ach bohové, pořád se kochám těmi obálkami, ty jsou prostě dokonalé. Musím nějak vymyslet, jak je v knihovně vystavit.  Taky si krásné obálky v knihovně vystavujete?






Takže, pojďte si užít romantiku a zkusit odhalit „zda je vrahem zahradník“ 😂


3,5⭐   z   5 ⭐

Knihu můžete koupit se slevou přímo na stránkách nakladatelství Beta:

Rytíř


Za zaslání recenzního výtisku děkuji Nakladatelství Beta.



Lucie Schánělová





Žádné komentáře:

Okomentovat

ZMIJE A KŘÍDLA NOCI

      ZMIJE A KŘÍDLA NOCI Carissa Broadbent     Původní název:  The Serpent and the Wings of Night Počet stran:         528 Žánr:          ...