pondělí 27. září 2021

Půlnoční koruna

 




Půlnoční koruna

Sarah J. Maasová




Původní název: Crown Of Midnight
Počet stran:       400
Žánr:                  YA fantasy                 
Nakladatelství:  COOBOO
Vazba:                brožovaná, lepená


Anotace:

Nelítostný boj pokračuje … Druhý díl bestsellerové série Skleněný trůn. Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její živit rozmetá na kousky.




Recenze:

Musím přiznat, tahle série mě neskutečně baví. Tenhle díl by si možná i zasloužil plné hodnocení, ale ještě si počkám, co mi přinesou další části. Jasně, není to dokonalé a hluboké fantasy, ale rozhodně pro mě dost zábavné, čtivé YA fantasy a tím si opravdu zaslouží dobré hodnocení.

Přesto, že nemám tolik času na čtení, kolik bych si přála, tahle knížka se četla sama. Vždy když jsem ji začala číst, stránky mizely pod rukama. Je to jedna z těch knih, které nechcete odkládat a rádi byste četli dál.

V tomto díle se intrikaří ještě více a tím to dostává jiskru. Možná, že mě tento díl bavil ještě víc, jak první. I díky tomu, že tu bylo více akce. Také přináší trochu více napětí a zvratů. Ano, myslím, že hodně čtenářů něco prohlédne už dopředu, ale i tak mi to nevadilo. I konec rozhodně není úplně nečekaný, ale rozhodně povedený.

Řekla bych, že tady nejen prošla vývojem autorka, ale i její postava Celaena, která se konečně chovala tak, jak bych od její postavy očekávala. A to je za mě velké plus.

Mohu jen a jen doporučit. Myslím, že tohle se svým způsobem musí líbit každému a rozhodně se u toho nebudete nudit. Nebojím se říct, že se dá přečíst na jeden zátah, protože vás to pohltí a budete chtít další díl.




4,5⭐   z   5 ⭐ 


Knihu můžete koupit na stránkách ALBATROS MEDIA aktuálně s 20% slevou: 

Půlnoční koruna



Za zaslání recenzního výtisku děkuji ALBATROS MEDIA








Lucie Schánělová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Prokleté královny

    Prokleté královny Catherine Doyle a Katherine Webber      Původní název:  Cursed Crowns  Počet stran:         560 Žánr:                ...