pátek 17. listopadu 2023

Cyklus vlkodlaka

 

 

 


 

 Cyklus vlkodlaka

Stephen King

 

 

Původní název:  Cycle of the Werewolf 
Počet stran:        136
Žánr:                   horor
Nakladatelství:   Beta


Anotace:
 
 

První výkřik se ozval od zasněženého železničáře, který cítil, jak se mu tesáky zahryzly do krku. Další měsíc se ozval výkřik extatické agónie napadené ženy v její útulné ložnici.

Nyní se scény neuvěřitelné hrůzy objevují pokaždé, když na odlehlé mainské městečko Tarker Mills zasvítí úplněk. Nikdo neví, kdo bude napaden příště.

Jedno je však jisté. Když měsíc ztloustne, Tarker Mills zachvátí ochromující strach. Ve větru je totiž slyšet skučení, které připomíná lidská slova. A všude kolem nechává stopy netvor, jehož hlad nelze ukojit...

 
 
 Recenze:
 
 
 

Cyklus vlkodlaka je kniha, na kterou jsem opravdu čekala strašně dlouho a jsem moc ráda, že se mi konečně dostala do rukou.

Je to krátký příběh, na to upozorňuji dopředu, kniha má 136 stran a z toho spoustu nádherných ilustrací. Každopádně tu pozorujeme dění v městečku Tarker´s Mills v jednom roce, každý měsíc má svůj úplněk i vlkodlačí útok.

Také každému měsíci, od ledna až do prosince, je věnována jedna kapitola, jedna úvodní ilustrace a jedna hlavní ilustrace. Tady se opravdu musím pozastavit a vyzdvihnout krásná umělecká díla, kterými ilustrace Bernieho Wrightsona jsou. Jen jsem si říkala, možná by někteří ocenili, kdyby ty nádherné, velké a barevné ilustrace byly na konci kapitoly, protože pokud jste se do nich zadívali dříve, než jste začali číst, mohli jste si ledasco domyslet. Takže po nich moc nepokukujte, než budete daný měsíc číst. :D

To, že je příběh krátký má jednu velkou výhodu. Jsou čtenáři, kteří úplně nemusí Kingovi sáhodlouhé popisy. Tady se jim vyhnete. A je to také fajn čtení na jeden večer, kdy se s knihou zahrabete někam do kouta pod deku. Teď je na to ideální počasí. Takže pokud chcete něco rychlého, nebo nevíte po čem sáhnout, či chcete něco Kingovského, tohle je dobrá volba na jedno rychlé čtení.  A pro Kingovi fandy samozřejmě nezbytnost.

Víte, že já se ráda zmiňuji o tom, které Kingovi knihy byly zfilmované, protože ho mám jak načteného, tak nakoukaného. Tudíž bych vás ráda upozornila, že Cyklus vlkodlaka najdete i ve filmové verzi jen pod názvem Stříbrná kulka. Je to film z osmdesátého pátého, a tak nějak tomu samozřejmě vše i nasvědčuje, jako například filmové efekty.

Někomu možná pár prvních kapitol přijde ne úplně „zábavných“, ale věřte, ono se to v tom roce ještě dost rozjede. Já osobně bych klidně tento román brala delší, abych dostala více té Kingovské propracovanosti jak postav, tak atmosféry. Jen nevím, zda by z toho pak už nebylo Prokletí Salemu, jen bychom tu pro změnu měli vlkodlaka místo upíra. A tak je to možná nakonec dobře, protože tu zas máme něco nového a osvěžujícího, co se trochu vymyká z té Kingovské klasiky.

 

 


 

 

Knihu můžete koupit se slevou přímo na stránkách nakladatelství Beta:

Cyklus vlkodlaka 

 

Za zaslání recenzního výtisku děkuji Nakladatelství Beta. 

 

 

Lucie Schánělová 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prokleté královny

    Prokleté královny Catherine Doyle a Katherine Webber      Původní název:  Cursed Crowns  Počet stran:         560 Žánr:                ...