středa 2. března 2022

Dědička ohně

 



¨


Dědička ohně

Sarah J. Maasová



Původní název: Heir of Fire
Počet stran:       536
Žánr:                  YA fantasy
Nakladatelství:  COOBOO
Vazba:                brožovaná lepená


Anotace:


Třetí díl bestsellerové série Skleněný trůn.

Celaena přežila smrtící soutěž i srdcervoucí ztrátu, ale zaplatila za to strašnou cenu. Teď musí cestovat do neznámé země a čelit zdrcující pravdě – pravdě o svém dědictví, která by mohla její život změnit navždy.

Mezitím se na obzoru shromažďují temné síly, které chtějí zotročit celý její svět. Celaena tak musí najít sílu bojovat nejen proti vlastním vnitřním démonům, ale i proti zlu, které chce král Adarlanu osvobodit a využít pro své plány.

Je dědičkou ohně a popela a neskloní se před nikým.




Recenze:



Pokud jde o série Skleněný trůn, mám pocit, že je díl od dílu lepší a lepší. Už druhý díl byl znatelně lepší jak první a řekla bych, že trojka je ještě o ždibec lepší jak dvojka.

Tento díl mě zatím bavil nejvíce a také jsem ho nejrychleji přečetla. Začátek byl možná krapet pomalejší, ale nijak zásadně.  A potom to tedy perfektně frčelo a těžko se mi kniha odkládala. A obzvláště, jak jsem se dostala ke konci. To si mě kniha opravdu držela a nepustila.

Akce tu nechyběla, i když spíš to byly takové menší akcičky než zásadní věci. Těch bylo jen pomálu, ale neztrácela jsem dojem, že se pořád něco děje.

Velká chvála autorce za nové postavy. Zase se tu objeví někdo, koho ze začátku asi úplně nebudete muset, ale na konci ho budete milovat. Perfektní oživení příběhu a možná i bylo tak trochu na čase a potřeba přidat další postavy. Dobře to doplnilo příběh našich původních postav, rozvinulo to děj. A přesto, pořád tu mámě nějaká ta neodhalená tajemství a věci, na které si ještě budeme muset počkat. A vůbec, ohledně postav vás v tomto díle čeká malé překvapení/ zmatek, či jak přesně to nazvat. Nechci prozrazovat více, protože bych hodně věcí vyspoilerovala. A tak to mám u autorčin knih téměř vždy.

Stále si stojím za tím, že tuto sérii mohu jen a jen doporučit. Její kvalita jde pomalu nahoru s každým dílem. Možná je to příběhem i tím, že autorka je s každým dílem více a více vypsaná. A že psát opravdu umí a to velice poutavě. Její styl se čte úplně sám.

Užijte si třetí díl a vývoj vztahů postav i to, jak se bude měnit váš vztah k postavám.









4,5⭐   z   5 ⭐ 


Knihu můžete koupit na stránkách ALBATROS MEDIA aktuálně s 20% slevou: 


Dědička ohně




Za zaslání recenzního výtisku děkuji ALBATROS MEDIA



Lucie Schánělová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prokleté královny

    Prokleté královny Catherine Doyle a Katherine Webber      Původní název:  Cursed Crowns  Počet stran:         560 Žánr:                ...