čtvrtek 1. července 2021

Tiché dítě


 



Tiché dítě

Sarah A. Denzil



Původní název: Silent Child
Počet stran:       352
Žánr:                  thriller                
Nakladatelství:  motto
Vazba:                vázaná s pap. potahem s lam. přebalem



Anotace:

Její syn zná pravdu. Co mu brání promluvit?

Emma při ničivé povodni ztratila syna. Tělo šestiletého Aidena však nebylo nikdy nalezeno, takže mladé matce zůstala naděje, že se její dítě jednoho dne vrátí. Aidenovi to trvalo celých deset let. Když se v jejím životě náhle opět zjevil, místo radosti přišlo další trauma. Návrat ztraceného syna Emmě moc klidu nepřidal. Odmítá totiž mluvit a prozradit, kdo jej celu dobu ukrýval a zjevně i týral. Zatímco Aiden usilovně mlčí, jeho matka je odhodlaná zjistit pravdu. S blížícím se termínem porodu to pro ni ovšem není jednoduché. Aiden navíc její snahy bojkotuje a vše nasvědčuje tomu, že po sourozenci, s nímž by se musel dělit o pozornost, netouží. Emma nenalézá útěchu ani u svého partnera a poslední kapkou pro ni je neustálá přítomnost médií, která v jejím rodinném dramatu vidí senzaci.


Recenze:

V první řadě musím říct, že tato kniha vás vtáhne do děje okamžitě od první stránky.  Je to neuvěřitelně čtivé a napínavé. Smutné a krapet i dojemné. Díky tomu nechcete knihu odložit, protože máte potřebu číst dál a dál. Zjistit, jak to vlastně celé bylo a jak to může skončit.

 

K obrovské čtivosti jistě přispívá fakt, že kniha nemá dlouhé kapitoly. Ani žádné zbytečně dlouhé monology a omáčku na vyplnění příběhu.

 

Během děje jsem měla tři hlavní podezřelé, ke kterým mě vedly různé indicie. Ovšem v příběhu jsou poschovávané různé náhody a vodítka. A pokud je budete bedlivě sledovat, dovedou vás na správnou cestu, k opravdovému pachateli.

 

Příběh je perfektně promyšlený, až do své minulosti. A v celkovém příběhu jsou zajímavé, drsné, hnusné i nechutné menší příběhy postav. Ovšem v pravou chvíli vám dojde, že vše tak nějak souvisí se vším.

 

Jediné, co mi v knize nesedělo, byla absence nějakého většího policejního vyšetřování, které jsem tu postrádala. Veškeré pátrání tak nějak bylo na bedrech hlavní hrdinky a na vše si musela v podstatě přijít sama.

 

Určitě se připravte na to, že budete hodně soucítit s Emmou. Zamýšlet se nad vším tím, čím si musela projít a jak to vlastně celé zvládla. A na konci se může stát, že budete emočně úplně rozložení. A to nejen z konce knihy.







Tomuto thrilleru se nebojím dát 

4⭐   z   5 ⭐ 


Knihu můžete koupit na stránkách ALBATROS MEDIA aktuálně s 20% slevou: 

Tiché dítě





Za zaslání recenzního výtisku děkuji ALBATROS MEDIA







Lucie Schánělová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prokleté královny

    Prokleté královny Catherine Doyle a Katherine Webber      Původní název:  Cursed Crowns  Počet stran:         560 Žánr:                ...